Aardappel ovenschotel met knoflook

Aardappel ovenschotel met knoflook recept

Aardappel ovenschotel met knoflookEen heerlijke pastaschotel recept met aardappel en verse knoflook, wat we gaan maken is Aardappel ovenschotel met knoflook. Lekker en maagvullend voor als avondmaal en daarnaast ook vrij snel gemaakt. Dit recept heeft u binnen 45 minuten bereidt en heeft weinig stappen nodig om tot het lekkere resultaat te komen. Maak deze ovenschotel anders vandaag nog en geniet samen met het gezin of anderen van een zelfgemaakte aardappel ovenschotel met knoflook.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 45 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten

 • Aardappels
 • 1 ei
 • Zak geraspte oude kaas
 • Italiaanse kruiden
 • 8 knoflook teentjes
 • Peper en zout

Bereidingswijze: Aardappel ovenschotel met knoflook

 1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
 2. Schil in de tussen tijd de aardappelen en snijd deze in blokjes. De kleine blokjes kun je ook halveren.
 3. Leg de aardappelen in een met boter ingevette ovenschaal en zet deze vervolgens in de oven.
 4. Klop de ei samen met de geraspte kaas in een schaal en voeg hieraan de Italiaanse kruiden met een snuf zout en peper toe. Om eventueel meer volume te creëren kun je wat melk erbij voegen. Klop het dan lekker stevig door.
 5. Zodra het mengsel klaar is kun je dit over de aardappels in de ovenschotel geleidelijk gieten. Pers er ook een paar verse knoflook tenen over en zet de overige ongeperste tenen die wel zijn gepeld willekeurig in de schaal.
 6. Laat de ovenschotel nu voor minstens 30 minuten terug in de oven, laat onder toeziend oog een goud bruin kleurig laagje ontstaan. Wanneer deze goud bruine laagje zichtbaar is geworden is de Aardappel ovenschotel met knoflook klaar om geserveerd te worden!

Tip

Heeft de Aardappel ovenschotel met knoflook gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

,

No comments yet.

Geef een reactie