Aardappelpuree

Aardappelpuree recept

AardappelpureeAls je zin hebt in een heerlijke aardappelpuree dan bent u op het juiste adres! Haal alles uit de kast want het is tijd om het lekkerste aardappelpuree te maken, zodat je vanavond een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Wat je er bij dit gerecht kunt gaan eten kan heel divers zijn, denk maar aan groenten of een stukje vlees. Deze aardappelpuree kan vrijwel overal mee gegeten worden waar je maar zin in hebt. Daarnaast is het ook snel te bereiden en qua moeilijkheidsgraad makkelijk! Dus dat is snel klaar zijn om vervolgens lekker en snel aan tafel te kunnen. Maak daarom hier gebruik van en maak vanaf vandaag je eigen aardappelpuree. Eet smakelijk!

Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 25 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 25 gram boter
  • 150 ml melk
  • nootmuskaat

Bereidingswijze: Aardappelpuree

  1. Schil de kruimige aardappelen en deze vervolgens in kleine stukjes.
  2. Neem een pan met 4 cm wateren erin en breng dit aan de kook samen met een halve theelepel zout. De zout zorgt ervoor dat het sneller gaar wordt
  3. Wanneer het water begint te koken doe je de aardappels erbij en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar koken.
  4. Verwarm circa 150 ml melk tot net onder het kookpunt.
  5. Giet de aardappels af en stampt deze fijn met een pureestamper, vork of iets dergelijks.
  6. Doe hier al roerende het warme melk bij totdat het geheel een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg daarna nog de 25 gram boter bij.
  7. Neem de pan en zet deze weer op het vuur. Verwarmt de puree al roerend, op een laag pitje totdat de boter is gesmolten.
  8. Tot slot breng je de aardappelpuree op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout. Doe dit naar smaak.

Tip

Heeft de Aardappelpuree gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie