Aardbeien cupcake

Aardbeien cupcake recept

Aardbeien cupcakeCupcakes zijn heerlijke gebakjes en zijn ook de ideale toetjes om te combineren met alle soorten fruit. Hieronder vind u nu het recept voor de aardbeien cupcake. Voor deze cupcake gebruiken we verse aardbeien die door het beslag gaan maar ook voor op de slagroom. Hierdoor krijg je een heerlijke, frisse en smeuïge aardbei cupcake. Door deze cupcake krijg je weer je summer feelings terug. Om helemaal weer in de zomer sferen te zitten gebruiken we voor dit recept voor de aardbeien cupcake verkruimelde meringue. Dus heb je zin in een lekker toetje, tussendoortje of wil je een lekkere traktatie geven probeer dan nu de aardbeien cupcakes uit.

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 45 min.
Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 grote eieren
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 2 – 3 eetlepels melk
  • 100 gram verse aardbeien

Voor topping:

  • 375 ml. Slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 40 – 60 gram mascarpone
  • 6 meringues
  • 6 kleine aardbeien

Bereidingswijze: Aardbeien cupcake

Cupcakes

  1. Smelt de boter in een klein pannetje. Zorg ervoor dat het niet helemaal vloeibaar wordt.
  2. Meng de gesmolten boter met wat suiker en een vanille-extract. Klopt het geheel met een mixer tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het mengsel en mix op de laagste snelheid het geheeld door mekaar. Voeg vervolgens de melk toe.
  4. Verwarm de over voor op 180 graden.
  5. Was de aardbeien en snijdt deze in kleine stukjes. Voeg met een lepel de aardbeistukjes toe aan het beslag.
  6. Vul vervolgens de cupcake vormpjes voor twee derde met het beslag.
  7. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven tot dat deze goudbruin zijn.

Topping

  1. Klop de slagroom stijf met de suiker en slagroomversteviger.
  2. Voeg op het eind de mascarpone erdoorheen en klop het geheel nog even stevig door mekaar.
  3. Doe de room in een spuitzak en spuit op iedere cupcake een mooie toef.
  4. Breek de meringue en strooi de kruimels over de slagroom.
  5. Was de 6 kleine aardbeien en snijdt deze doormidden.
  6. Zet op iedere slagroom toefje een aardbei.

Tip

Heeft de Aardbeien cupcake gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

,

No comments yet.

Geef een reactie