Aardbeien mascarpone taart zonder ei

Hieronder vind je het recept voor aardbeien mascarpone taart zonder ei. Het is een heerlijke taart met een  overheerlijke krokante bodem. Het recept is vooral erg lekker met verse en grote aardbeien. Je zult nu denken een taart zonder ei? Nou dat ik dus erg gemakkelijk om te maken en bovendien super lekker. Aardbeien mascarpone taart zonder ei, is het ideale recept voor veganisten. Dus probeer nu meteen het recept uit voor deze lekkere en vegetarische aardbeien mascarpone taart zonder ei.

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands

Aardbeien mascarpone taart zonder ei
Author: 
Recipe type: Nagerecht
Cuisine: Nederlands
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 10
 
Hieronder vind je het recept voor aardbeien mascarpone taart zonder ei.
Ingredients
Voor de bodem
  • 100 gram koude roomboter
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel melk
Voor de ganache
  • 125 ml ongeslagen slagroom
  • 125 gram extra bittere chocola
Voor de vulling
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml ongeslagen slagroom
  • 2 eetlepels vanillesuiker
Voor de bovenkant
  • 500 gram verse aardbeien
  • 50 gram pure chocola
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een ronde taartvorm van 23 cm in met boter. Het is handig om een taartvorm te hebben met een losse bodem. Dit is gemakkelijker voor de bodem.
  2. Voeg de suiker, bloem, het zout, de vanille en de melk samen in een kom. Snij de boter in blokjes en stop die erbij in de kom erbij. Kneed de boter goed door het mengsel. In het beging lijkt het nog al kruimelig maar door het goed door te kneden en door geduld te hebben wordt het een mooi en glad deeg.
  3. Maak van het deeg een bol en duw die met je handpalmen over de bodem van je taartvorm. Duw goed tegen de randen aan, en let erop dat het deeg overal goed en even verspreid is.
  4. Bak de bodem in ongeveer 30 minuten in de oven op ongeveer 150°C 0. De bovenkant moet goudbruin zijn.
  5. Haal de bodem dan uit de oven en laat helemaal afkoelen. Let op, laat de bodem afgedekt buiten de koeling afkoelen.
  6. Verwarm ondertussen de slagroom voor de ganache op middelhoog vuur. Laat de slagroom niet koken.
  7. Hak vervolgens de chocola voor de ganache in stukjes en stop in een hittebestendige kom. Giet de hete room eroverheen en laat dit ongeveer 50 sec. staan. Roer vervolgens nu met een lepel door elkaar totdat je een gladde ganache hebt.
  8. Giet dit mengsel over de bodem van de taart heen en verdeel met een lepel. Zet de bodem een uur in de koelkast.
  9. Ondertussen maak de aardbeien schoon en zet ze apart. Je kan ervoor kiezen om de aardbeien of door de midden te snijden of in schijfjes.
  10. Stop voor de vulling de slagroom met de vanillesuiker in een kom. Klop met een mixer totdat het een beetje schuimachtig wordt. Voeg de mascarpone toe en klop totdat je een dik, romig mengsel hebt.
  11. Schep de mascarpone vulling op de ganachelaag. Beleg de bovenkant van de taart met de aardbeien.
Notes
Als tip kun je ook 50 gram chocolade smelten in de magnetron voor ongeveer 30 seconden. Sprenkel de gesmolten chocola met een theelepeltje Bewaar de taart in de koelkast.

, , , , , , ,

One Response to Aardbeien mascarpone taart zonder ei

  1. Van Wambek Nicole 7 april 2015 at 11:57 #

    Ziet er heerlij uit. Combnate van fruit met chocolade heerlijk.

Laat een reactie achter bij Van Wambek Nicole Reactie annuleren