Aardbeien Romanoff

Recept Heerlijke Aardbeien Romanoff met roomijs

Aardbeien RomanoffDit heerlijke ijsje is zoet en romig van smaak en heeft als belangrijk hoofdingrediënt de aardbei. Dus voor de aardbei liefhebbers is dit dus het ideale ijsje! Je kunt dit ijsje natuurlijk zelf maken door de simpele stappen te volgen in de bereidingswijze, daarnaast zal het niet veel tijd in beslag nemen en heb je dit recept dus vrij snel bereidt. Zodat je snel kunt genieten van dit heerlijke Aardbeien Romanoff ijsje. Dit recept serveer je als een nagerecht, maar kan natuurlijk ook gewoon als een lekker tussendoortje!

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 90 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten 4 personen

  • 700 gram zoete aardbeien
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1/8 liter dunne slagroom
  • 1dl. aardbeienlikeur
  • 1/8 liter geklopte slagroom met suiker
  • 4 bollen vanille roomijs

Bereidingswijze

  1. Was de aardbeien goed en verwijder daarna de kroontjes.
  2. Pureer 1/3 deel van de aardbeien in een blender samen met de aardbei likeur.
  3. Voeg daarna de slagroom en de bollen ijs, stuk voor stuk toe en draai het geheel tot een dikke massa.
  4. Bestrooi de overgebleven aardbeien met basterdsuiker en zet dit in de koelkast voor tenminste 90 minuten.
  5. Daarna kun je de ijsmassa scheppen in ruime ijs coupes en verdeel de aardbeien over de coupes.
  6. Garneer deze met de slagroom.
  7. Aardbeien Romanoff is klaar!

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie