Aloe Bherie (Roti met aardappelvulling)

Aloe Bherie – Roti met aardappelvulling recept

Roti met aardappelvullingHet Surinaamse roti recept Aloe Bherie (roti met aardappelvulling). Roti’s kunnen namelijk op verschillende manieren gemaakt worden. De standaard roti heeft geen vulling, wat ook lekker kan zijn maar om het lekkerder te maken doen de Surinamers er een goede vulling bij. Naast deze Roti met aardappelvulling bestaat er ook roti met dahl vulling, dat is een vulling van gele spliterwten. Je kunt roti zien als een soort van pannenkoek die je maakt van een bolletje deeg, dat maak je plat tussen je handen en rol je uit met een deeg roller. Daarna doen we dit op een ingevette koekenpan. Wil je iets nieuws uitproberen dan is deze roti met aardappelvulling het ideale recept om mee aan de slag te gaan!

Gang: Bijgerecht
Keuken: Surinaams
Bereidingstijd: 45 min.
Aantal personen: 8

Ingrediënten

 • Roti deeg
 • 200 gram aardappelen
 • 1 teentje knoflook
 • 1 uitje
 • verse peper
 • 1 theelepel komijnzaad
 • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze: Roti met aardappelvulling

 1. Was de aardappelen goed en kook ze met de schil er nog aan gaar.
 2. Schil de aardappelen en prak ze fijn met een vork.
 3. Stamp de peper, knoflook en zout fijn met behulp van een vijzel. Voeg er de komijnzaad aan toe en prak dit alles door de geprakte aardappelen.
 4. Verhit olie en bak de aardappelpuree enkele minuten. Pak een volle hand roti deeg, maak er een bolletje van en druk deze vervolgens plat. Kneed het iets breder uit en leg er wat aardappelpuree op. Vorm ze weer tot ballen met de puree middenin. Doe dit ook met de rest van het roti deeg.
 5. Druk de ballen nu voorzichtig met de hand plat en rol ze met een deegroller uit (vanuit het midden beginnen) en bak deze roti op de bekende manier (net zoals pannenkoeken bakken).

Tip

Heeft de Roti met aardappelvulling (Aloe Bherie) gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder! Probeer ook eens de Roti Surinaams.

No comments yet.

Geef een reactie