Aloo tikki

Aloo tikki recept

Aloo TikkiEen heerlijke aloo tikki recept helemaal uit India speciaal voor u om een keer te maken en uit te proberen! Aloo tikki bestaat voornamelijk uit aardappelen en samen met de smaakmakende lekkere ingrediënten en de bereidingswijze krijgen we de Indiase aloo tikki. Dit voorgerecht is lekker knapperig van buiten en smeuïg van binnen en is warm het lekkerst! Dit recept geeft voldoende voor 4 personen en heeft u gemaakt in een kleine 3 kwartier. Probeer deze lekkere Indiase aloo tikki snack uit want, ook als een tussendoortje is het helemaal geweldig om eens te proberen.

Gang: Voorgerecht
Keuken: Aziatische
Bereidingstijd:
Aantal personen: 4

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram gekookte aardappels
  • 2 theelepels geroosterd korianderzaad
  • 1 theelepels geroosterd komijnzaad
  • ½ theelepels garam masala
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Olie of ghee om in te bakken

Bereidingswijze: Aloo tikki

  1. Schil de 600 gram aardappels en was deze goed schoon
  2. Doe de aardappels in een ruime pan met kokendheet water en kook tot ze zacht zijn.
  3. Gooi het water weg en laat de aardappels volledig afkoelen.
  4. Zijn de aardappels afgekoeld kun je ze pureren en vervolgens mengen met de overige ingrediënten (korianderzaad, komijnzaad, garam masala, zeezout en zwarte peper)
  5. Zorg ervoor dat de aardappelpuree goed gemengd is met de overige ingrediënten.
  6. Neem een handje puree en maak er balletjes van, druk deze vervolgens een beetje plat.
  7. Plaats ze daarna in een koekenpan met wat olie of Ghee om in te bakken.
  8. Zorg ervoor dat beide zijden goudbruin van kleur zijn. Laten uit lekken en de aloo tikki’s kunnen geserveerd worden!

Tip

Hebben de aloo tikki’s gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie