Amandelpasta met courgette

Recept Amandelpasta met courgette

Amandelpasta met courgetteHet recept voor een lekkere zomerse pasta! We hebben het over de Amandelpasta met courgette. Het is een smaakvolle en maagvullende hoofdmaaltijd voor 4 personen en is binnen een uurtje bereid. Misschien iets om tegen het einde van de middag te proberen? Alvast smakelijk eten!

Ingrediënten

  • 400 gram fusilli
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 4 courgettes, grof geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 40 gram geschaafde amandelen, geroosterd
  • 2 eetlepels gehakte muntblaadjes
  • 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 45 min.     4 porties

Bereidingswijze

  1. Neem een ruime pan en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pak een schone pan en verhit olie op middelhoog vuur, voeg vervolgens de knoflook toe en bak dit voor ongeveer 30 sec. Voeg daarna de courgette toe en af en toe roeren voor circa 5 min of tot al het vocht verdampt is. Voeg tot slot de kruiden en amandelen toe en breng het op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en voeg het toe aan de groente.
  3. Strooi als laatst de Parmezaanse kaas erover en schep het door elkaar.

Tip

Je kunt de Amandelpasta serveren met extra Parmezaanse kaas, om het nog lekkerder te maken!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie