Andijvie pasta met vegetarische worst

Recept vegetarische andijvie pasta

Vegetarische andijvie pastaHeerlijke andijvie pasta en wel vegetarisch! Deze vegetarische andijvie pasta gecombineerd met de vegetarische worst is je avondgerecht compleet. Je zult de echte worst ook zeker niet missen want de smaak van de vegetarische worst is identiek met die van de echte worst. Deze andijvie pasta zal je dan ook echt een keer  moeten proberen ter variatie, vooral de vegetarische worst is iets wat je geproefd moet hebben. Deze vegetarische andijvie pasta heeft u ook snel bereid met een totale tijd van 20 minuten heeft u dan ook een hoofdmaaltijd voor vier personen. Het daarnaast ook een makkelijk te bereiden recept, dus gewoon doen! Meer andijvie recepten? Probeer dan ook andijviestamp de niet vegetarische variant. Hieronder tref je het recept voor de vegetarische andijvie pasta.

Ingrediënten

  • 300 gram penne rigate (pasta, zak 500 gram)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 schalen vegetarische worstjes (a 175 g, vega), in plakjes
  • 2 x 300 gram andijvie, in repen
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 beker crème fraîche (200 ml)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde basilicum

Bereidingstijd: 20 min.     4 porties

Bereidingswijze

  1. Begin met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg bij de laatste 2-3 min. de ui en worst toe.
  2. Giet af maar vang het kookvocht op. Schenk vervolgens 150 ml kookvocht terug in de pan bij de pasta.
  3. Zet de pan op laag vuur. Schep de andijvie, tomaat, crème fraîche en het kerriepoeder bij de pasta. Laat de andijvie al omscheppend slinken en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
  4. Breng op smaak met het basilicum, peper en zout en verdeel over vier diepe borden.
  5. Je vegetarische andijviepasta is alweer klaar om gegeten te worden!

Bron: ah.nl

, ,

No comments yet.

Geef een reactie