Andijviestamppot met spekjes

Recept Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjesDeze heerlijke andijviestamppot met spekjes is maagvullend en gezond! Het is een recept die u zeker een keer moet proberen als avondeten. Stamppot is een oer- Hollands recept wat vroeger vaak op de tafel stond en kent vele varianten. Om even een ander variant te noemen waarin rookworst is gebruikt; Boerenkool stamppot. Maar in deze variant, andijviestamppot maken we gebruik van spekjes. Maak snel gebruik van de onderstaande andijviestamppot met spekjes recept en zorg voor een stevige avondmaal! Bent u misschien opzoek naar een ander hoofdgerecht, kijk dan even in de categorie hoofdgerechten.

Ingrediënten

  • 150 gram spekjes
  • 500 gram saucijzen
  • 1 kilo aardappelen
  • 350 gram rauwe andijvie
  • 6 gesnipperde uien
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels slasaus

Bereidingstijd: 30 min.     4 porties

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen 15 tot 20 minuten en bak het spek uit.
  2. Uit de pan halen en van de 6 uien, 5 in het bakvet en bakken tot iets glazig.
  3. Vervolgens de uit het vel gehaalde en in stukjes verdeelde saucijsjes (ter grootte van gehaktballetjes) meebakken.
  4. Aan het eind de spekjes toevoegen en alles mooi bruin laten bakken. Vervolgens de andijvie in dunne reepjes snijden.
  5. De aardappelen stampen met de rauwe andijvie, het vlees plus de uien en de andere ingrediënten.
  6. De laatste gesnipperde ui als gewenst rauw toevoegen.
  7. De andijviestamppot met spekjes kan geserveerd worden.

Tip

Heeft u genoten van dit oer hollands andijviestamppot met spekjes recept en opzoek naar meer hollandse recepten? Kijk dan bij de Nederlandse recepten

,

No comments yet.

Geef een reactie