Anye – gefrituurde rijstkoekjes

Recept Anye – gefrituurde rijstkoekjes

Dit zijn de heerlijke gefrituurde koekjes rechtstreeks uit Indonesië! Die gebakken kunnen worden in zonnebloemolie, maar om het gezonder en nog smakelijker te maken. Kun je ervoor kiezen Ghee boter te gebruiken. Met het onderstaande recept kun je nu in een mum van tijd je eigen portie rijstkoekjes frituren! Meer koekjes? Probeer dan de Surinaamse maizena koekjes!

Ingrediënten

  • 250 gram ketanmeel
  • 250 gram rijstmeel
  • 250 ml water
  • olie
  • 1 theelepel zout

Bereidingstijd: 25 min.     6 porties

Bereidingswijze

  1. Begin met het mengen van het ketanmeel met het rijstmeel en voeg daarna het zout en het water toe. Meng dit goed en kneed het deeg net zolang totdat dit glad en soepel is geworden.
  2. Vorm daarna van dit deeg langwerpige koekjes ter grootte van een pink.
  3. Verhit genoeg olie in een wok/wadjan om de koekjes in te frituren.  Frituur de zojuist gevormde koekjes lichtbruin, laat het uitlekken en serveer!
  4. Je hebt zo juist Anye (gefrituurde rijstkoekjes) gemaakt!

Tip

Probeer deze gefrituurde rijstkoekjes te bereiden met Ghee als olie.

,

No comments yet.

Geef een reactie