Appelbol met kaneel

Recept Appelbol met kaneel

Appelbol met kaneelEen frisse zure appel is het hoofd ingrediënt en samen met het zelfgemaakte vulling en andere smaakmakende ingrediënten krijg je Appelbol met kaneel. Het is ook echt een bekend Hollands recept die ook nog is helemaal vegetarisch is! Het Appelbol met kaneel recept zal even wat tijd vragen maar het resultaat is het waard. Dit Appelbol met kaneel recept is bedoelt voor 4 personen en kan opgediend worden als een nagerecht.

Ingrediënten

  • 80 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 200 ml melk
  • 80 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 4 stevige zure appels, geschild en het klokhuis verwijderd met een appelboor
  • 4 theelepels kaneel
  • 4 eetlepels suiker

Benodigdheden

Bereidingstijd: 1u 10min.     4 porties

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Smelt de boter in een pan en meng het met de bloem, melk, basterdsuiker, eieren en snufje zout tot er een gladbeslag ontstaat.
  3. Verwijder met behulp van de appelboor het klokhuis en schep in elke appel 1 theelepel kaneel en 1 eetlepel suiker.
  4. Plaats de appels in een bakvorm en giet het beslag erin.
  5. Zet vervolgens de bakvorm voor circa 50 min. in de voorverwarmde oven.

,

No comments yet.

Geef een reactie