Appeltaart

De klassieke appeltaart recept waar we met z’n allen uiteraard géén nee tegen kunnen zeggen. De klassieke appeltaart is een ieders lieveling die je vanaf nu ook lekker zelf kunt maken in plaats van de kant-en-klare appeltaartmix te gebruiken. Waarvan de smaak helaas aanzienlijk minder is, wat natuurlijk logisch is. In dit recept gebruiken we verse ingrediënten en zijn het vooral de appels waar het om draait. Zorg dat je ongeveer één kilo zure appels in huis hebt van elstar of goudreinet en natuurlijk de overige ingrediënten. De appeltaarten zijn overigens altijd een succes als het gaat om verjaardagen of overige feestjes en al helemaal als ze zelfgemaakt zijn!

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands

Appeltaart
Author: 
Recipe type: Nagerecht
Cuisine: Nederlands
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 12
 
De klassieke appeltaart recept, altijd een succes!
Ingredients
Deeg
  • 250 gram bloem
  • 185 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
Vulling
  • 1 kilo zure appels (elstar of goudreinet)
  • 50 gram suiker
  • 60 gram rozijnen
  • 3 theelepels kaneel
Instructions
  1. Meng de boter, bloem, suiker, kaneel en 1½ ei in een kom. Kneden met de hand of met de deeghaken van de elektrische mixer tot een soepel deeg.
  2. Rol ¾ van het deeg uit en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm met een doorsnee van ongeveer 24cm.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  4. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Meng dit samen met de 50 gram suiker, kaneel en rozijnen en vul hiermee de taartvorm.
  5. Rol het overgebleven deeg uit tot het een lap wordt en snijd hier niet al te dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en maak de randen dicht. Bestrijk met het overgebleven losgeklopte ei de bovenkant van de taart. Dit resulteert in de bekende goudkleurige glans na het bakken.
  6. Plaats de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven tot het gaar en lichtbruin gekleurd is.
Nutrition Information
Serving size: 100 gr Calories: 225 Protein: 4,0

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie