Ardenner runderstoofpot

Ardenner runderstoofpot recept

Deze smakelijke ardenner runderstoofpot is een recept die je goed zult vullen vanwege de hoeveelheid vlees. Bekijk hier het ardenner runderstoofpot recept.Deze smakelijke ardenner runderstoofpot is een recept die je goed zult gaan vullen vanwege de hoeveelheid vlees. Dus wil je na je avondeten goed gevuld zijn dan is dit het ideale gerecht om te bereiden. Het is wel een recept waar de je tijd voor moet gaan nemen maar, met de juiste tools kun je dit flink verkorten! Bij gebruik van bijvoorbeeld een snelkookpan is je ardenner runderstoof in een klein uurtje klaar. Hieronder tref je het recept voor de stevige ardenner runderstoofpot.

Ingrediënten

  • 600 gram sucadelappen
  • 20 sjalotjes
  • 1 flesje bruin bier
  • 75 gram rozijnen
  • Takjes verse tijm
  • Laurierblaadje
  • Runderbouillonblokje
  • Uitjes
  • Zout en peper
  • Bloem
  • Boter

Bereidingstijd: 4 uur     8 porties

Bereidingswijze

  1. Begin met het pellen van de sjalotjes en eventueel doorsnijden.
  2. Het vlees in stukken snijden en omscheppen in 1 theelepel zout, peper en een volle eetlepel bloem.
  3. Verhit 50 gram boter in een braadpan of iets dergelijks en bak hierin het vlees in twee delen aan beide kanten bruin voeg daarna de uitjes toe en bak alles nog een 5 min. door.
  4. Verkruimel het bouillonblokje en voeg het samen met het laurierblad en tijm toe. Schenk vervolgens het bruine bier erbij en voeg de rozijnen toe.
  5. Goed omscheppen en breng het aan de kook, zodat het bier schuimt
  6. Laat het 3 tot 4 uur gaarstoven en schep het af en toe om.

Tip

Ter variantie kun je ook het volgende proberen (deze zijn optioneel en dus niet noodzakelijk):

  1. (Optioneel) Voeg er een bakje gesneden champions toe om met de reeds toegevoegde uien mee bakken
  2. (Optioneel) Voeg 1 teen fijngesneden knoflook toe en om het meer pit te geven een rode peper.

Deze ardenner runderstoofpot is ook lekker met rodekool, spruitjes of aardappelpuree.

Andere hoofdgerechten:
Probeer ook eens de volgende hoofdgerechten AndijviestampPasta pesto receptNasi GorengKip met cashewnoten of Pittige kerrie

No comments yet.

Geef een reactie