Aspergesoep

Recept Aspergesoep

AspergesoepEen gezonde portie aspergesoep is wat je krijgt na het volgen van dit recept. Deze aspergesoep is vol smaak en is ook simpel qua bereiding, ben je dus een beginner in de keuken dan is ook dit recept geen enkel probleem. Deze aspergesoep heb je in een klein uurtje geserveerd aan minimaal 4 personen. Wacht niet langer en ga lekker aan de slag met deze heerlijke aspergesoep recept! Wil je liever een andere soep maken? Bekijk dan hier de andere lekkere soep recepten die we in huis hebben. Meer lekkere soepjes vind je ook in het kookboek 500 soepen

Ingrediënten

  • 250 gram witte asperges
  • 1 liter heldere bouillon
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 eierdooier
  • 10 gram boter
  • 0,5 dl slagroom
  • Nootmuskaat

Bereidingstijd: 50 min.     4 porties

Bereidingswijze

  1. Schil het zachte gedeelte van de asperges en snijd vervolgens deze in stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Kook de aspergestukjes in 30-45 minuten in de bouillon gaar.
  3. Neem de asperges kooknat uit en pureer ze in een blender.
  4. Verhit daarna de boter en voeg de bloem toe. Verhit en meng dit goed, schenk daarna de aspergebouillon erbij. Laat het geheel nog even doorkoken.
  5. Voeg de eierdooier, boter, slagroom en nootmuskaat toe.
  6. Je zelf klaargemaakte aspergesoep is klaar en kan geserveerd worden. Soepen maar!

Tips

Probeer ook eens Ghee te gebruiken in plaats van de boter. Ghee is namelijk romiger van smaak en is een stuk gezonder!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie