Babi pangang spek

Recept Babi pangang spek

Babi pangangDeze heerlijke babi pangang recept komt uit de Aziatische keuken, het verre oosten! Het is een recept die u zeker een keer moet proberen, het zal wel wat tijd kosten maar daar krijg je zeker wat voor terug! Namelijk deze heerlijke babi pangang met spek. Naast deze variant bestaan er ook nog een hoop andere varianten, die ook op de site gepost zullen worden. Wil jij je gasten naast deze pangang verrassen met een lekkere snack? Probeer dan ook de samosa te maken of misschien wel mini loempia? Maak snel gebruik van de onderstaande babi pangang recept en zorg voor een stevige en lekkere maaltijd.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Bereidingstijd: 90 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten

Babi pangang:

  • 500 gram speklappen
  • 1 ui
  • 2 theelepels gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olie

Saus:

  • 1 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • dl bouillon
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel sherry
  • 6 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in reepjes, en doe dit samen met de gesnipperde ui en knoflook, citroensap, gember, olie en wat peper en zout in een kom en meng dit goed.
  2. Laat het circa 2 uur marineren.
  3. Breng in een pan het vlees met marinade aan de kook, zet het vuur laag en laat het daarna circa 45 minuten stoven. Zo nodig kun je wat water erbij doen als er te veel vocht is verdampt. Vervolgens schep je het vlees in een ovenschaal en bak het 15 minuten in de oven op 200 graden C, tot het bruin en knapperig is.
  4. In de tussentijd kun je de saus bereiden.
  5. Verhit olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde knoflook en ui.
  6. Voeg de bouillon, azijn, sherry, tomatenpuree en de suiker toe.
  7. Breng het al roerend aan de kook.
  8. Schep daarna het over de vleesmengsel.
  9. Je hebt zojuist babi pangang gemaakt!

Tip

Heb je Bami Murgie al geprobeerd?

No comments yet.

Geef een reactie