Bakabana (gebakken banaan)

Recept Bakabana

bakabana (gebakken banaan)Bakabana wordt in Suriname gegeten als een bijgerecht en het is daar erg populair! Suriname heeft naast de lekkere bakabana ook de bekende bara, het recept daarvan staat onder de categorie “Surinaams”. Het gerecht stamt oorspronkelijk uit de Javaanse keuken, maar het heeft in Suriname een twist gekregen. Dit zoetige tussendoortje is erg lekker en vrij eenvoudig te maken!

Ingrediënten

  • 2 overrijpe bakbananen
  • 100 gr. zelfrijzend bloem
  • mespunt zout
  • 2 tl. suiker
  • 2 dl. Spa Rood of anders gewoon water
  • olie

Bereidingstijd: 30       Personen: 6

Bereidingswijze

  1. Schil de bakbananen en snij het in de lengte, schuine plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  2. Vermeng de bloem met het zout en suiker.
  3. Voeg Spa Rood of gewoon water aan toe en maak er een klontvrij beslag van.
  4. Als het beslag te dik is kun je er wat meer water bij toevoegen, is het te dun? Voeg er dan bloem aan toe.
  5. Je kunt nu de olie verhitten, je kunt het beste gebruikmaken van een koekenpan.
  6. Daarna kun je één voor één de bakbanaan plakken door het deeg halen en bakken.
  7. Heeft het een goudbruin kleurtje dan is het klaar!
  8. Na gebakken te hebben laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.

Serveertip

Bakabana kun je serveren met een pindasaus (erg lekker!), heb je dat niet? Dan kun je het ook gewoon zonder een sausje eten en dat is ook lekker!

Ingrediënten

De bakbananen kun je op de markt krijgen of anders in een tropische supermarkt, dit laatste kost even wat meer.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie