Bami Murgie (Bami met kip op bamisaus)

Recept Bami Murgie

Bami MurgieBami murgie is een Surinaams recept met als de twee hoofd ingrediënten mie en kip. Voor de pasta liefhebbers is bami een absolute aanrader! Hieronder tref je het recept zodat je het zelf kunt proberen!

Ingrediënten

  • 500 gr. kipfilet
  • 4 theelepels tomatenpuree
  • 40 gr. diepvriesdoperwten
  • zonnebloemolie
  • Trassie Trafasie
  • 1 pak mie (500 gr.)
  • 100 gr. Julienne wortel
  • 4 sjalotjes
  • ½ tl. Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
  • 1 kopje water
  • 2 tl. suiker
  • 1 pot Faja Lobi Bami Trafasie, roerbakmix (360ml)

Bereidingstijd: 30       Personen: 4

Bereidingswijze

Bami

  1. De mie bereid je gewoon volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking
  2. We verhitten 5 eetlepels olie in de pan en voegen hier aan toe 100 gr. kipfilet en 1 gesneden sjalot, dit bakken we enkele minuten tot het vlees gaar is
  3. Zes eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), ½ tl. Trassie Trafasie, wortel, doperwten en 1 tl. tomatenpuree voegen we hier aan toe en roerbakken we voor ongeveer 5 minuten
  4. Vervolgens voegen we de mie hier aan toe en scheppen het geheel voor de komende 5 minuten voortdurend om op een laag pitje

Kip en de speciale bamisaus

  1. We verhitten 4 eetl. olie, voegen hier aan toe 500 gr. kipfilet gesneden in blokjes en 3 gesneden sjalotjes, dit bakken we gaar
  2. We voegen toe: Twee eetl. bami trafasie, 3 tl. tomatenpuree, ½ tl. Trassie Trafasie, de Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) en het suiker. Het geheel scheppen we enkele minuten om op een laag pitje.
  3. Voeg water toe langs de zijkant rondom het gerecht en laat het lekker 5 minuten stoven.

Ingrediënten

Niet alle ingrediënten zijn te verkrijgen bij de grote supermarkt, daarom kunt u het best langs een tropische supermarkt of probeer de markt!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie