Blanke botersaus

Recept Blanke botersaus

Blanke botersausDe blanke botersaus is een echte klassieker! Het is een eenvoudige doch smakelijke botersaus en is de perfecte begeleider van verschillende soorten vis zoals bijvoorbeeld; zeetong, snoek, lotte of elft en kan ook nog eens gecombineerd worden met sint-Jakobsvruchten, langoustines en zelfs asperges! Blanke botersaus is ook een gezond recept omdat, de boter geklaard wordt. Zie ook Ghee boter. Ben je dus van plan vis te maken dan is dit de ideale saus om te gebruiken. Hieronder tref je het recept voor de gezonde blanke botersaus.

Ingrediënten

  • 1 dl witte azijn
  • 1 dl witte wijn
  • 1 ui, fijngesneden
  • Een flinke scheut room
  • Scheutje visbouillon
  • 200 gram boter

Bereidingstijd: 15 min.     4 porties

Bereidingswijze

Kook de azijn samen met de wijn, bouillon en ui tot er bijna geen vocht meer is. Voeg vervolgens de room en de boter toe en laat het op laag vuur smelten. Als het gesmolten is, kun je het in een zeef gieten en op smaak brengen met wat peper en zout.

Tip

Probeer eens Ghee boter te gebruiken voor bij het koken.

,

No comments yet.

Geef een reactie