Boerenkool Stamppot

Recept Boerenkool Stamppot

boerenkool stamppotWie kent het gerecht nu niet; Boerenkool stamppot. Hier vindt je nu het recept voor boerenkool stamppot. Het recept voor boerenkool stamppot is ideaal voor tijdens de regenachtige dagen. Stamppot is een oer- Hollands recept wat vroeger vaak op de tafel stond. Boerenkool stamppot kan geserveerd worden met rookworst, maar kan ook in de vegetarische versie geserveerd worden met bijvoorbeeld kaasplakken. Het recept voor de boerenkool stamppot kent vele variaties. Maar hieronder vindt u het oer oude recept want zeker een heerlijk gerecht zal garanderen. Wacht nu niet langer en ga snel aan de slag met het te gekke recept voor de boerenkool stamppot.

Ingrediënten

  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1 dl water
  • 4 tl zout
  • 2 kg aardappels, geschild en gehalveerd
  • 400 gram rookworst
  • 70 gram boter
  • 0,5 dl melk
  • Nootmuskaat

Bereidingstijd: 35 min.     4 porties

Bereidingswijze

  1. Breng de gesneden boerenkool water en wat zout aan de kook in een pan.
  2. Als de boerenkool geslonken is voeg je de geschilde en gehalveerde aardappels toe aan de boerenkool.
  3. Mix het geheel door mekaar, en zorg er voor dat de boerenkool boven de aardappels liggen.
  4. Leg vervolgens de rookworst op de boerenkool in de pan, en breng het geheel aan de kook op laag vuur.
  5. Laat het geheel ongeveer 20 minuten gaarkoken.
  6. Haal als allereerst de worst uit de pan, en giet de kookvocht af. Dit kun je eventueel bewaren voor de jus.
  7. Pureer vervolgens de aardappels en de boerenkool.
  8. Meng de boter en het melk in een pan, en breng het licht aan de kook. Je kan hier eventueel ook de kookvocht bijvoegen die je eerder hebt afgegoten.
  9. Strooi wat geraspte nootmuskaat over het mengsel. Het mengsel dient nu als jus dat u kunt serveren op de worst.

Tip

Op zoek naar meer hoofdgerechten? Bekijk ze hier

, ,

No comments yet.

Geef een reactie