Broodpudding met appel

Broodpudding met appel recept

Broodpudding met appelHeerlijk zo een ouderwetse lekkere broodpudding met appel, rozijnen en natuurlijk kaneel. Een heerlijke broodgerecht om een keertje te proberen, net zoals de andere Broodpudding recept. Met deze broodpudding met appel in huis kun je lekker lunchen samen met 4 personen. Maak je eigen broodpudding met appel vandaag nog en daarna lekkere smullen.

Gang: Lunch
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 60 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 6 sneetjes (oud) witbrood, zonder korst
  • Boter
  • 1 appel gesneden in plakjes
  • 2 eieren
  • ½ liter melk
  • 65 gram suiker
  • 75 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze: Broodpudding met appel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de sneetjes brood.
  3. Vet vervolgens een ovenschaal in met wat boter.
  4. Leg de sneetjes brood afgewisseld met appel schijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
  5. Klop 2 eieren samen met de suiker en melk los en verdeel deze over het brood.
  6. Bestrooi het brood met de gewelde rozijnen en kaneel.
  7. Zet de schaal circa 40 minuten in de oven. Als het donkerder van kleur wordt kun je de broodpudding afdekken met aluminium folie.

Tip

De broodpudding met appel is op zijn lekkerst wanneer hij nog een beetje warm is.

Probeer ook eens de Broodpudding recept!

Heeft de broodpudding met appel gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie