Broodpudding

Broodpudding recept

BroodpuddingZelf je eigen broodpudding maken? Dat kan met dit recept. Het is een heerlijke broodgerecht om is een keertje te proberen voor bijvoorbeeld de lunch. Dit deze broodpudding recept geeft voldoende voor 4 personen en zal circa 60 minuten van uw tijd in beslag nemen. Maar dat wordt uiteraard beloond met een zelfgemaakte heerlijke broodpudding. Snel beginnen dus en smakelijk eten!

Gang: Lunch
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 60 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 300 gram oud brood, sandwiches
  • Kaneelmolentje
  • ½ liter melk
  • 1 zak vanillesuiker
  • 2 eidooiers
  • 200 gram witte suiker
  • 1 dl room

Bereidingswijze: Broodpudding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het brood en sandwich in stukken.
  3. Kook de melk samen met de suiker en giet die over het brood en plaats het weer terug op het vuur.
  4. Meng de room met de eigelen, doe dit er ook bij en meng goed door.
  5. Haal het van het vuur en doe er de rozijntjes bij.
  6. Draai rijkelijk met het kaneelmolentje en doe er eventueel nog een scheutje rum bij.
  7. Zet het gedurende 45 minuten in de oven op 180 °C.
  8. De broodpudding kan worden opgediend!

Tip

Probeer ook eens de Tosti’s met graskaas!

Heeft de Broodpudding gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

,

No comments yet.

Geef een reactie