Brownies

Recept Brownies

BrowniesHier treft u het recept voor de lekkerste brownies die je vanaf nu ook zelf kunt maken! Deze brownies recept zijn ook erg lekker vanwege de chocolade laagje bovenop. De brownies bestaan veelal ook uit chocolade dus voor de chocoladeliefhebber is dit het ideale recept om te maken en van te smullen. Dus wacht niet langer en sla je slag met deze heerlijke brownies recept!

Ingrediënten

  • 100 gr melk chocolade
  • 300 gr pure chocolade
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • Een snufje zout

Bereidingstijd: 45 min.     16 porties

Bereidingswijze

  1. Breek 100 gram melk chocolade en 200 gram pure chocolade in kleine stukjes en doe ze samen met de boter in een pan op laag vuur. Roer af en toe bij het smelten totdat een mooi glad mengsel ontstaat.
  2. Klop de eitjes los in een kom en voeg hier de basterdsuiker aan toe. Roer dit goed door totdat het suiker zo goed als opgelost is.
  3. Voeg de gesmolten chocolade en roer met een houten lepel totdat alle ingrediënten gemengd zijn.
  4. Zeef het bakmeel in een kom en voeg een snufje zout aan toe. Goed doorroeren met een houten lepel tot het mengsel klontvrij is. Stort het beslag in een ingevette bakvorm en plaats het voor ongeveer 30 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
  5. Laat de brownies drie kwartier afkoelen in hun vorm en bestrijk het vervolgens met glazuur. Het glazuur maak je als volgt: Doe het slagroom in een pan en voeg de rest van de pure chocolade toe. Op een laag vuur verhitten totdat de chocolade gesmolten is en je een lichtbruin mengsel krijgt. Bestrijk dit glazuur vervolgens over de brownies en zet de schaal in de koelkast om af te koelen.

Heb je genoten van deze brownies recept en op zoek naar meer? Probeer dan ook eens deze Cupcakes.

,

No comments yet.

Geef een reactie