Bruidskoekjes

Recept Bruidskoekjes

Mexicaanse bruidskoekjesDeze Mexicaanse bruidskoekjes zijn erg makkelijke om te maken en erg lekker met haar poedersuiker en amandelpoeder! Dit recept bruidskoekjes komt uit het boek “Goed Eten” van Dorien Knockaert waar natuurlijk nog meer zalige koekrecepten in staat beschreven. Het zijn leuke koekjes om aan iemand te geven omdat ze niet alledaags zijn en omdat ze ook niet kunnen mislukken. Ben je een beginner dan zijn de bruidskoekjes ook zeker geen probleem om te maken. Deze koekjes worden ook wel macarons genoemd, maar tegenwoordig zijn de macarons vooral chique, luchtige Franse koekjes met vulling. Deze bruiskoekjes zijn veel simpeler end dus makkelijker om te maken. Bij Smitten Kitchen worden ze Russische theekoekjes genoemd maar ook Mexicaanse bruidskoekjes.

Ingrediënten

  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 35 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gram bloem
  • 45 gram amandelpoeder, licht gebruind in een pan. Kan ook andere gemalen noten gebruiken (behalve pinda’s) of een mengeling.

Bereidingstijd: 60 min.     20 porties

Voorbereiding

Klop de boter met een elektrische mixer luchtig in een (meng)kom. Voeg de vanille-extract en poedersuiker toe en meng goed door.
Voeg de bloem en amandelpoeder toe en klop nog even door. Pak  daarna het deeg samen en wikkel het in plasticfolie. Laat dit een halfuur of langer rusten in de koelkast (tot enkele dagen lang).

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol van het deeg bolletjes van ca. 13 gram tussen je handen en leg ze op het bakpapier, met minimaal 3 cm tussen elk bolletje (want ze zakken iets in en zetten uit).
  3. Bak ze tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant een goudbruine schijn krijgt (ca. 20 min.).
  4. Laat ze 5 minuten afkoelen op een roostertje. Rol daarna de koekjes in een bord met bloemsuiker. Laat de bruidskoekjes daarna verder afkoelen op het roostertje.

Tips

Aan de poedersuiker kun je ook kaneel toevoegen.

,

No comments yet.

Geef een reactie