Cassave Pleng Pleng

Recept Cassave Pleng Pleng

Wat erg bekend is in Suriname en wat daar lekker makkelijk groeit is Cassave en je kunt hiermee een boel lekkere gerechten mee maken. Wat we nu gaan maken is cassave pleng pleng. Het is vegetarisch en een eenvoudig te bereiden recept die je kunt serveren als nagerecht of gewoon als een lekker tussendoortje! Cassave pleng pleng dat eet je gezellig samen met je bezoek!

Ingrediënten

  • Cassave
  • Snufje zout
  • Olie om in te bakken
  • Bananenbladeren

Bereidingstijd: 45       Personen: 5

Bereidingswijze

  1. Schil de cassave en was het goed
  2. Kook het in genoeg water zodat het onderwater ligt
  3. Na koken goed laten uitlekken en fijnstampen met een snufje zout
  4. De massa zo dun mogelijk uitrollen op een bananenblad
  5. Laten drogen in de zon
  6. Als de cassave droog is, is het pleng pleng
  7. Je kunt het nu bakken in een wok of pan

Smakelijk eten! Meer Surinaamse gerechten? Probeer dan de bekende bara, bakabana of bonjo!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie