Cassavesoep

Recept Cassavesoep

cassavesoep, Surinaamse gezonde soepEen heerlijk en populair Surinaams soepje is cassavesoep. Je kunt deze soep serveren als een als voorgerecht of als een tussengerecht. De cassavesoep is makkelijk te bereiden en kost je maar 30 minuten tijd. Daarna kun je heerlijk genieten van je portie soep! Volg de bereidingswijze zoals hieronder is beschreven en voor je het weet heb je je eerste cassavesoep bereid! Wacht niet langer en breng Suriname in huis met die verrukkelijk recept. Meer lekkere soepjes vind je ook in het kookboek 500 soepen

Ingrediënten

 • 5 dl runderbouillon eventueel 1 bouillonblokje
 • 1 sjalot
 • 2 takjes bladselderij
 • 200 gram cassave
 • 1 stengel citroengras
 • ½ Madam Jeanette peper of een andere groene peper

Bereidingstijd: 30 min.          Personen: 2

Bereidingswijze

 1. Pel de sjalot en versnipper deze fijn.
 2. Snij de bladselderij fijn.
 3. Schenk vervolgens de bouillon in een pan en voeg de sjalot, bladselderij en citroengras toe en breng dit aan de kook.
 4. Snij de cassave in kleine stukjes en voeg het toe aan de bouillon. Laat daarna de soep 20 minuten, afgedekt, zachtjes koken.
 5. Snij de peper doormidden en verwijder het kroontje, de zaden en zaadlijsten. Snij vervolgens de peper in dunne schuine reepjes.
 6. Voeg deze bij de laatste 10 minuten aan de soep toe.
 7. Voordat je het serveert verwijder de citroengras.

Tip

Als variatie voor een wat mildere cassavesoep kun je het volgende doen; voeg bij de laatste 10 minuten koken samen met de peper 2 eetlepels, verse geraspte kokos toe.
Heb je cassave pleng pleng al is geprobeerd?

Bron: groenteenfruit.nl

,

No comments yet.

Geef een reactie