Chili con carne

Recept Chili con carne

Chili con carneHet recept voor Chili con carne is gebaseerd op een Mexicaans gerecht. Het is een van de lekkerste gerechten uit de Mexicaanse keuken. Het gerecht wordt door het gehele jaar gemaakt. Het recept kent verschillende varianten, maar de meest bekende is toch wel het recept voor de traditionele chili con carne. Het recept is ontstaan in de kleine dorpjes in Mexico. Het recept werd jarenlang geheim gehouden, maar Receptenmaken.nl geeft u nu de mogelijkheid om het recept voor Chili con carne zelf uit te proberen. Dus kijk hieronder voor het recept voor Chili con carne.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rode chili poeder
  • 1 eetlepel gemalen komijnpoeder
  • 2 eetlepels gemalen oregano
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 4 eetlepels water
  • 4 plakken spek
  • 1 kilo sudderlappen(Gesneden in blokjes)
  • Zout
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 hele jalapeno pepers
  • 1 blik tomakten
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 blik rode kidneybonen

Bereidingstijd: 2,5 uur     4 porties

Bereidingswijze

  1. Meng in een ruime kom 2 eetlepels rode chili poeder, 1 eetlepel gemalen komijn, 2 theelepels oregano, 1,5 lepel gemalen koriander en 4 eetlepels water. Meng alles goed door mekaar.
  2. Snijd de spek in stukjes en bak dit vervolgens tot dat het krokant is. Laat het vervolgens afkoelen. Gooi het spekvet niet weg. Giet dit in een kommetje en bewaar dit.
  3. Bak vervolgens de sudderlappen. Voeg wat zout toe voor de smaak. Bak de sudderlappen goud-bruin.
  4. Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze vervolgens toe. Bak dit mee voor ongeveer 5 minuten. Snijd vervolgens de teentjes knoflook in stukjes en voeg die erbij.
  5. Voeg vervolgens de jalapeno peper toe en kook dit ongeveer een minuut. Voeg na deze minuut het mengsel van punt 1 erbij.
  6. Neem een grote pan en voeg alle ingrediënten in de pan. LET OP voeg niet de maïszetmeel en kidney bonen toe!! Breek de tomaten af wanneer je ze in de pan doet. Kook het geheeld ongeveer 1,5 uur op zacht vuur.
  7. Na 1,5 voeg je voorzichtig de kidney bonen toe. En laat het ongeveer een half uur koken p de laagste stand. Voeg 1 eetlepel maïszetmeel toe, om het geheel te verdikken.
  8. Voeg eventueel wat suiker of zout toe voor de smaak. Wil je het nog pittiger maken, dan voeg je wat chili toe.
  9. Je Chili con carne kan geserveerd worden!

Tip

Probeer ook eens de Mexicaanse bruidskoekjes te maken!

No comments yet.

Geef een reactie