Chocolade ijs recept

Recept ijskoude chocolade ijs

Chocolade ijsVoor de mensen die niet meer kunnen wachten op de zomer vind je nu deze heerlijke chocolade ijs recept. Er bestaan vele varianten van de chocolade ijs, maar hier onder vind je de meest gemaakte chocolade ijs. Deze chocolade ijs recept is heel eenvoudig en bovendien erg lekker! Het is erg makkelijk om te bereiden en het kan dus eigenlijk niet mis gaan. Wil jij je gasten tijdens dat BBQ feestje ook verassen met een lekker toetje? Maak dan snel gebruik van de onderstaande chocolade ijs recept, en zorg voor verfrissing tijdens de zomer.

Ingrediënten

  • 3-4 eierdooiers
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl maizena
  • 3dl halfvolle melk
  • 200 gr pure chocolade
  • 1 tl kaneel
  • 3 dl slagroom

Bereidingstijd: 20 min. 6 u. wachten     6 porties

Bereidingswijze

  1. Klop de eierdooiers met de suiker en maizena in een kom en breng ondertussen de melk aan de kook
  2. Giet de melk over de eierdooiers. Doe dit voorzichtig!
  3. Meng het geheel door mekaar en doe het weer in de pan.  Breng het mengsel al roerend aan de kook tot het geheel zich met elkaar bindt en smeuïg is.
  4.  Haal de pan van het vuur en breek de chocolade.
  5. Voeg de chocolade toe aan het mengsel en voeg wat kaneel toe. Roer tot het mengsel gesmolten is.
  6. Laat het goed afkoelen.
  7. Klop in de tussentijd de slagroom lobbig en roer de slagroom daarna door het afgekoelde chocolade mengsel.
  8. Giet alles in een bak en laat het bevriezen (ongeveer 6 uur)
  9. Roer het in de tussentijd twee keer goed door met een vork.  Laat het mengsel draaien tot het stevig is!

Tip

Als het ijs al een tijdje in de vriezer staat, zet het dan een uur van tevoren in de koelkast, dan kan het een beetje zachter worden voordat je het gaan serveren!

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie