Churros

Recept Spaanse Churros

ChurrosHier treft u de heerlijke welbekende Spaanse recept voor Churros. Je kunt het ook wel gefrituurde deegstengels noemen want, dat is het eigenlijk ook. Dit is een gerecht dat in Spanje wordt opgediend als een ontbijt daarom heb je in Spanje dus ook veel meer kans op je portie Churros in de ochtend dan in de middag. Churros wordt dus niet de gehele dag gemaakt in Spanje maar op bepaalde tijden. Met dit recept kun je het maken wanneer je het maar wilt en is zeker aan te raden tijdens bezoek of een feestje! Probeer het dus uit en geniet van je zelfgemaakte Churros want het is een makkelijk te bereiden recept!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 stukje citroenschil
  • 5 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • 2 el suiker
  • olie voor het frituren
  • poedersuiker

Materialen

  • spuitzak met grote kartelmond / Churros pomp
  • keukenpapier

Bereidingstijd: 45 min.     15 porties

Bereidingswijze

  1. Klop in een kom de eieren los en zeef boven een andere kom het bloem.
  2. In een pan met 150 ml water met olie de citroenschil, suiker en zout aan de kook brengen. Vervolgens de citroenschil verwijderen en zet het vuur op een laag pitje.
  3. Het bloem in één keer aan water in pan toevoegen en roer het geheel krachtig door met een houten lepel voor ongeveer 1 à 2 minuten tot er een deegbal ontstaat.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de losgeklopte eieren aan toe en roer het tegelijkertijd krachtig tot er een gelijkmatige en glanzende deeg ontstaat.
  5. Frituurolie verhitten tot ca. 180 ºC. Deeg in spuitzak scheppen en slierten van ongeveer 10 cm lang in het olie spuiten en ca. 4 minuten goudbruin frituren.
  6. Churros laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met poedersuiker. Je kunt de Churros serveren met dikke chocolademelk.

Tip

Probeer het ook eens met Nutella of een kopje hete chocola om in te dippen!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie