Citroen gebakjes

Recept Citroen gebakjes

Citroen gebakjesVoor de gebakjes liefhebber hebben we Citroen gebakjes. Dit gebakje is heel erg makkelijk te maken en om je vingers bij af te likken. Het is dus het ideale gerecht om te delen met je gasten of om te maken voor je traktatie op werk. Deze Citroen gebakjes recept zal maar een uurtje in beslag nemen en je krijgt als resultaat 36 porties Citroengebak! Probeer dus nu het recept uit en geniet samen met uw gasten of collega’s van deze heerlijke citroen gebakjes!

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd:
Aantal porties: 36

Ingrediënten voor 36 porties

Bodem

  • 200 gram bloem
  • 175 gram boter
  • 75 gram poedersuiker

Citroenvulling

  • 300 gram basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze: Citroen gebakjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in.
  2. Meng 200 gr bloem, 75 gr poedersuiker en het boter voor de bodem door elkaar en druk het deeg in de bakblik.
  3. Bak het 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bodem licht goud van kleur is.
  4. Maak in de tussen tijd de vulling klaar door de basterdsuiker, eieren, citroensap en bloem in een kom door elkaar te kloppen tot het schuimt. Giet dit mengsel over de hete bodem.
  5. Zet de bakblik terug in de oven en bak het 20-25 minuten totdat het licht bruin van kleur is. Haal het bakblik uit de oven en laat het afkoelen. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en snij het in stukjes.
  6. De Citroen gebakjes zijn klaar om gegeten te worden!

Tip

Probeer ook eens de Sinaasappeltaart!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie