Crostini met ham en pijnboompitten

Crostini met ham en pijnboompitten recept

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat moet natuurlijk gevierd worden! We kunnen dit natuurlijk ook als een goed excuus gebruiken om weer eens wat nieuws en lekkers te proberen. Zoals deze heerlijke maar simpel te maken crostini met ham en pijnboompitten. Het ideale brunch recept om het nieuwe jaar mee te starten en dit natuurlijk gezamenlijk met familie, vrienden of misschien wel collega’s? In ieder geval zijn deze crostini’s met ham en pijnboompitten erg lekker en het proberen waard. Hieronder tref je het crostini met ham en pijnboompitten recept waar je geen spijt van zult hebben. Veel maak en smulplezier!

Gang: Lunch
Keuken: Nederlands

Crostini met ham en pijnboompitten
Author: 
Recipe type: Lunch
Cuisine: Nederlands
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 25-30
 
Ingredients
  • 1 stokbrood (voorgebakken)
  • 50 gram pijnboompitten grof gehakt
  • 100 gram rauwe ham in smalle reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels gehakte gedroogde tomaten in olie
  • 50 gram feta in kleine blokjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructions
  1. Neem het voorgebakken stokbrood en snijd deze in dunne plakjes.
  2. Meng alle ingrediënten behalve de Parmezaanse kaas tot één geheel.
  3. Voor verwarm de oven tot 180 graden. Verdeel intussen het mengsel over de plakjes stokbrood en bestrooi deze met de Parmezaanse kaas.
  4. Plaats de Crostini's op een bakplaat in de oven en laat het 5-8 minuten in de oven staan totdat de kaas gesmolten is.
  5. De crostini's met ham en pijnboompitten zijn klaar om geserveerd te worden.
Notes
Deze crostini met ham en pijnboompitten kunnen de avond van te voren klaargemaakt worden.
Nutrition Information
Serving size: 1 Calories: 151

, , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie