Frambozen kwarktaart

Recept Frambozen kwarktaart

Frambozen KwarktaartDeze heerlijke frambozen kwarktaart is een heerlijk recept voor alle gelegenheden. Het is een recept die u zeker een keer moet proberen. Vooral tijdens feestjes is het recept frambozen kwarktaart een liefhebber. Er bestaan vele varianten van de kwarktaart, maar de meest lekkere is toch wel de frambozen kwarktaart. Het is niet alleen erg lekker maar ook erg gezond. Maak snel gebruik van de onderstaande frambozen kwarktaart recept en zorg voor een heerlijk toetje tijdens dat geweldig feest! In de categorie nagerechten kunt u meer recepten vinden voor een nagerecht zoals; Aardbeien Romanoff, recept voor overheerlijke chocolade ijs of een recept voor een Surinaams nagerecht “Maizena koekjes“.

Ingrediënten

  • 25 gram witte suiker
  • poedersuiker
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 cake, in plakjes
  • 1 pot Frambozen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 1 bakje magere kwark 250g
  • Springvorm

Bereidingstijd:30 min.     6 porties

Bereidingswijze

  1. Snijd de cake in plakjes en bekleed de springvorm met deze stukjes cake.
  2. Week de witte gelatineblaadjes 4 á 5 minuten in een kom met koud water.
  3. Klopt ondertussen de slagroom in een grote kom tot een stijf beslag en voeg vervolgens een zakje vanillesuiker toe.
  4. Klop de kwark in een andere kom los en voeg hier vervolgens 25 gram suiker aan toe.
  5. Giet de inhoud van de pot frambozen langs een zeef in een kom. Hiermee vang je de frambozensap op die je later nodig hebt.
  6. Verwarm 100 ml van het frambozensap. Let op! Het mengsel mag niet koken.
  7. Knijp ondertussen de gelatineblaadjes uit, doe ze bij het frambozensap en roer het mengsel stevig door mekaar tot dat de gelatine blaadjes volledig zijn opgelost.
  8. Schep de slagroom door de kwark en roer er het frambozensap en de uitgelekte frambozen door.
  9. Doe het mengsel in de met cake beklede springvorm, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Voeg verse frambozen toe aan de bovenkant en strooi er poedersuiker over.

Tip

Meer nagerechten

, ,

No comments yet.

Geef een reactie