Gazpacho

Recept Gazpacho

gazpachoEen heerlijk paasrecept is Gazpacho, met dit recept maak je, je paastafel compleet! Het is een recept dat je in no time bereid hebt, wel heeft het een langere wachttijd en zul je dus wel op tijd moeten beginnen. Met het recept hieronder ben je in staat het zelf te maken dus probeer het gewoon lekker uit! Veel plezier met koken en alvast smakelijk eten! Meer lekkere soepjes vind je ook in het kookboek 500 soepen.

Ingrediënten

  • 50 gram oud brood (witbrood kan ook) met de korsten verwijderd
  • 8 grote rijpe tomaten
  • 1 groene paprika met de zaadjes verwijderd en grofgesneden
  • ½ komkommer, geschild en gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • rodewijnazijn
  • extra vierge olijfolie

Bereidingstijd: 15 min. + 2 uur wachttijd       Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Scheur het brood in stukjes, doe het in een kom en voeg een klein beetje koud water aan toe.
  2. Breng een pan met halfvol water aan de kook.
  3. Snij het middelste deel van de tomaten eruit (kroontje) en snij de tomaten kruislings.
  4. Doe de tomaten voorzichtig in de pan met kokend water en laat het 25 tot 30 seconden erin.
  5. Schep de tomaten eruit en laat ze schrikken on de koude kraan, nu kun je de schilletjes makkelijk van de tomaten pellen.
  6. Snij de tomaten in grove stukken en doe ze in de blender met de paprika, knoflook en komkommer. Voeg het geweekte brood samen met een scheutje olijfolie en een flinke scheut azijn, 150 ml koud water en meng het geheel in de blender. Voeg wat peper en zout toe voor de smaak.
  7. Als alles gemengd is, doe je het in een kom. Dek deze goed af en laat het ten minste 2 uur koud worden in de koelkast.
  8. Haal de kom na 2 uur uit de koelkast en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe. Doe soep in kleine kommetjes, en sprenkel er nog wat olie over.

, , ,

One Response to Gazpacho

  1. eikenhout 17 april 2013 at 22:54 #

    ziet er goed uit

Geef een reactie