Gebakken cassave recept

Recept Heerlijk gebakken cassave (telo)

Gebakken cassaveHeerlijk gebakken cassave een echt Surinaams recept, ook wel bekend onder de naam “telo”. Er bestaan veel recepten met cassave als hoofdingrediënt zoals cassave chips, cassave pleng plengcassavesoep en de overheerlijke bonjo. Binnenkort zal de cassave chips recept ook online staan. Deze gebakken cassave is het lekkers als je Ghee als frituur olie gebruikt en stukken gezonder, dus zeker proberen! De gebakken cassave recept is een eenvoudig te bereiden recept en heb je dus snel bereid, dus probeer gewoon voor de variatie gebakken cassave te maken in plaats van altijd die frietjes. De bereidingswijze van deze heerlijk gebakken cassave wordt hieronder beschreven. Je kunt de gebakken cassave serveren als een bijgerecht.

Ingrediënten

 • 5 grote cassave wortels
 • Olie om in te frituren
 • Water om de cassave in te koken
 • 1 theelepel Zout

Bereidingstijd: 35 min.          Personen: 10

Bereidingswijze

 1. Schil de cassave en was het goed.
 2. Snij de cassave wortels in stukken op vingerlengte.
 3. Kook de cassave in een ruime pan met genoeg water om de cassave onderwater te krijgen en voeg er 1 theelepel zout aan toe. Kook de cassave voor minimaal 15 minuten, prik af en toe in de cassave stukjes om te controleren of het gaar is.
 4. Na gekookt te hebben giet al het water weg en laat de cassave enkele minuten droog dampen.
 5. Verwarm in de tussen tijd de olie of Ghee in een (braad)pan.
 6. Bak de cassave stukjes tot ze lichtbruin van kleur zijn.
 7. Laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
 8. (optioneel) Strooi er wat zout over.
 9. Resultaat: Gebakken cassave!

Tip

Je kunt ook diepvries cassave gebruiken in plaats van de cassave wortels. De cassave wortels of diepvries cassave is verkrijgbaar bij een Surinaams tropische supermarkt of anders op de (haagse) markt). Gebakken cassave is het lekkers met pindasaus, bakkeljauw of sambel anders kun je gewoon heinz ketchup gebruiken

, ,

No comments yet.

Geef een reactie