Gembersiroop

Recept Gembersiroop

gembersiroopGembersiroop is een Surinaamse siroop. Het smaakt heerlijk op een warme zonnige zomerdag. Gember is bovendien ook erg gezond voor je. Het wordt al vele jaren als medicijn gebruikt. Meeste mensen gebruiken het tijdens de verkoudheid of tegen vermoeidheid. Dus gembersiroop is dus erg gezond en bovendien super lekker.

Ingrediënten

  • 2 Kilogram suiker
  • 15 Gram citroenzuur
  • 250 Gram gember
  • 5 glazen water

Bereidingstijd: 2 dagen       Personen: 8

Bereidingswijze

  1. Voeg 5 glazen water bij de 2 kilo suiker.
  2. Breng het mengsel van water en suiker ongeveer 10 minuten aan de kook.
  3. Rasp de gember in kleine stukjes.
  4. Doe de gember bij het mengsel van water en suiker.
  5. Na ongeveer 5 minuten de pan van het vuur halen.
  6. Laat de stroop ongeveer 2 dagen toegedekt staan, zodat de gember goed kan intrekken.
  7. Na de 2 dagen citroenzuur in wat lauw water laten oplossen en dit door de stroop doen.
  8. De stroop laten zeven.

Tips

Koud is het lekkerder! Dus voeg er gerust een paar ijsblokjes aan toe.

, ,

4 Responses to Gembersiroop

  1. ruth 15 juli 2013 at 09:33 #

    hoi,

    maar 5 glazen water dus.

  2. ruth 15 juli 2013 at 09:35 #

    vast bedankt voor je recept. Ga ik zeker proberen.

    • Receptenmaken.nl 1 augustus 2013 at 23:19 #

      Dat is mooi om te horen! 5 glazen zijn inderdaad voldoende, probeer het anders ook een beetje op gevoel.

  3. Soe 13 maart 2015 at 19:04 #

    Hi Smaakt goed, Moet er geen kruidnagels erbij???

Geef een reactie