Gevulde aubergines

Gevulde aubergines recept

Gevulde AuberginesNiet iedereen lust aubergines, mensen vinden het vaak bitter smaken. Maar aubergines zijn erg gezond. Daarom vindt u onderstaand het recept voor de gevulde aubergines, het is erg makkelijk te maken en bovendien ook erg gezond. Omdat de  aubergines in de oven moeten, zal de smaak wat veranderen en zal het voor de meeste daarom minder bitter smaken. Dus heeft u zin in een heerlijk gezond gerecht? Probeer dan nu het recept uit voor de gevulde aubergines en eet een keertje gezond.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 trostomaten
  • 1 bakje basilicum
  • 50 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 bakje plat gesneden peterselie
  • Half potje zongerijpte  taggiaolijven
  • Half potje kappertjes
  • 10 gram pecorino romano kaas
  • Overnschaal

Bereidingstijd: 50 min.     4 personen

Bereidingswijze: Gevulde aubergines

  1. Halveer de aubergines en was deze. Kook ze vervolgens 5 minuten in kokend water. Zodra de aubergines wat slapper zijn giet je de water af en laat je ze afkoelen. Haal vervolgens met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine en laat een halve centimeter zitten.
  2. Snijdt vervolgens de vruchtvlees fijn. Leg de aubergine op de ovenschaal en voorverwarm de oven op 180 graden.
  3. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de knoflook erbij. Bak de knoflook ongeveer 2 minuten en voeg vervolgens de fijngesneden aubergine toe. Doe de deksel erop en laat het op een laag vuurtje ongeveer 10 minuten staan.
  4. Doe twee eetlepels olie in een koekenpan. Snijdt de tomaten in blokjes en voeg die vervolgens bij de olie. Kook dit op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
  5. Wacht tot het een soort van sausje wordt en voeg eventueel zout toe voor de smaak.
  6. Meng het paneermeel, met 2 losgeklopte eieren, de peterselie, de olijven de kappertjes en de aubergine vruchtvlees samen in een kom.
  7. Voeg hier 50 gram kaas aan toe.
  8. Vul de aubergines met het mengsel en verdeel de tomatensaus erover en bestrooi al het overige met kaas.
  9. Bak vervolgens de aubergines ongeveer 20 minuten in de oven.

Tip

Heeft de gevulde aubergine gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie