Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta

Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta recept

Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricottaEen heerlijke pastaschelpen recept voor 8 personen. Deze Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta recept kunt u opdienen als een hoofdgerecht en kunt u maken in een klein uurtje.  Dit recept is afkomstig uit de Italiaans keuken en dit is ook een categorie op de site waar u nog meer lekkere Italiaanse recepten zult treffen. Bij het maken van deze Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta recept zullen we gebruik maken van de oven. Haal daarom een grote ovenschaal te voor schijn zodat we lekker aan de slag kunnen! Succes met het maken van Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta in uw eigen keuken.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Bereidingstijd: 60 min.
Aantal personen: 8

Ingrediënten

  • 500 gram pastaschelpen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 3 pakken passata di pomodoro (á 500 gram)
  • 700 gram verse spinazie of 1 kg diepvries-spinazie
  • 500 gram ricotta
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereidingswijze: Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm vervolgens een pan met olie en bak hierin de knoflook en ui tot ze glazig zijn. Doe daarna de gezeefde tomaten erbij en voeg er 1,2 liter water toe. Breng de saus aan de kook en leg tijdens het koken de deksel schuin op de pan. Laat de saus op laag vuur 25 minuten koken.
  3. Was de spinazie en laat deze vervolgens goed uitlekken, kook de spinazie met aanhangend vocht tot ze geslonken en gaar zijn. (in geval van diepvriesspinazie; goed uitknijpen als die ontdooit is). Doe de ricotta en eieren in een kom en doe er 75 gram Parmezaanse kaas bij. Voeg daarna de afgekoelde spinazie erbij nadat je die nogmaals goed hebt uitgeknepen, roer alles goed door elkaar. Breng het mengsel naar smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
  4. Nu beginnen we met het bereiden van de pastaschelpen. Breng een grote pan met voldoende water aan de kook en strooi er zout in en vervolgens de pastaschelpen. Laat ze, nadat het water weer begint te koken, nog een 5 minuten verder koken. Giet de pastaschelpen af en laat ze iets afkoelen.
  5. Schep de schelpen in een grote ovenschaal en verdeel deze in de schaal. Zorg ervoor dat ze in een enkele laag liggen, en vul ze elk met een lepel van de spinazie ricotta vulling. Schep de tomatensaus over de pasta en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over.
  6. Zet de schaal circa 20 tot 30 minuten in de oven, totdat de pastaschelpen zacht zijn en de tomaten saus pruttelt.
  7. Haal de schaal uit de oven, zet hem op tafel en eet smakelijk!

Tip

Dit recept smaakt lekkerder met een verse salade erbij.

Heeft de Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie