Gevulde pastaschelpen

Recept Gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpenHet recept voor Gevulde pastaschelpen een heerlijke en stevige avondgerecht met smaakmakende ingrediënten zoals spinazie, tomaat en gesmolten geitenkaas. Een recept die je gewoon een keertje moet proberen om nieuwe smaken te ontdekken. Het is een recept bedoelt voor 4 personen en is dus goed te doen met een gezin van vier, het is uiteraard makkelijk uit te breiden naar meer personen. Dus probeer het recept uit en geniet van je zelfgemaakte Italiaanse Gevulde pastaschelpen want moeilijk is het niet maar wel lekker!

Ingrediënten

  • 350 gram grote pastaschelpen
  • 220 gram zachte geitenkaas
  • 800 gram verse spinazie
  • 20 zongedroogde tomaten
  • 200 gram rauwe ham, bijvoorbeeld coburger ham
  • honing
  • handje geroosterde pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereidingstijd: 60 min.     4 porties

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel de geitenkaas, snijd de zongedroogde tomaten fijn en snijd de ham in snippers. Kook de pasta met een scheut olijfolie volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Spoel de schelpen vervolgens af met koud water en leg ze daarna uit elkaar zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.
  4. Wok de spinazie enkele minuten en laat het vocht er uitlopen.
  5. Meng de spinazie met de fijn gesneden geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en rauwe ham. Vul vervolgens de pastaschelpen met dit mengsel en leg de schelpjes in een ovenschaal. Bedruppel ze daarna met een beetje honing en garneer met pijnboompitjes en de geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie