Gevulde speculaas

Gevulde speculaas recept

Gevulde speculaaskoekenHet is bijna Sinterklaas en dat betekend dat we sinterklaas recepten kunnen uitproberen! Gevulde speculaas is wat we gaan maken een recept ideaal voor tijdens deze feestdagen. Deze koekjes recept is ook erg leuk om samen met de kids te maken en het resultaat zullen ze zeker waarderen! Deze gevulde speculaas recept levert in totaal 10 gevulde koeken. Een koek gevuld met amandelspijs met daarop stukjes amandel. Wacht niet langer en ga lekker aan de slag met deze gevulde speculaas recept speciaal voor tijdens Sinterklaas.

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd:
Aantal personen: 10

Ingrediënten voor 10 Gevulde speculaas

  • 100 gram donkerbruin basterd suiker
  • 100 gram witte basterd suiker
  • 150 gram roomboter
  • 250 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 200 gram amandelspijs
  • 30 ml water
  • 10 gram citroenraps
  • 1 eigeel
  • 30 halve amandels

Bereidingswijze: Gevulde speculaas

  1. Meng boter met donderbruine en witte basterd, voeg daarna ei, zout en de speculaaskruiden er aan toe.
  2. Zeef de bakpoeder en meng dit met de bloem, voeg dit bij de boter. Meng en kneed dit tot een compacte deeg.
  3. Laat de deeg circa 60 min in de koeling opstijven.
  4. Verwarm de oven op 175 °C.
  5. Rol de deeg uit op 3 mm dikte. Steek met een kartelsteker 20 plakken van 10 cm. Vet een bakplaat in en leg hierop 10 plakken.
  6. Meng de amandelspijs met 15 ml water en citroenrasp. Doe met een lepel circa 20 gram spijs in het midden van elk plakje. Leg de tweede plak er boven op en druk de rand goed aan.
  7. Bestrijk de bovenzijde met losgeklopt eigeel en 15 ml water.
  8. Druk boven op iedere plak 3 halve amandelen en bestrijk ze daarna opnieuw.
  9. Plaats de Gevulde speculaas koekjes in het midden van de oven en bak ze in circa 20 min gaar.

Tip

Hebben de Gevulde speculaas koekjes gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie