Groente Lasagne

Groente Lasagne recept

Groente lasagneHet recept van de populaire lasagne recept. Een vegetarische lasagne recept met verse groenten, we hebben het over de bekende en stevige groente lasagne die we zelf gaan maken met het onderstaande recept. Het is een lekkere en machtige ovenschotel gevuld met lekkere groentes zoals uien, champignons, paprika’s en courgettes. Met deze groente lasagne heb je meer dan genoeg voor je dagelijkse portie verse groente! Deze vegetarische groenten lasagne komt oorspronkelijk van Ree Drummond een kookfanaat in Amerika. Deze ovenschotel recept kan het hele jaar door worden gebruikt en voor alle gelegenheden. In de winter is het een ideaal recept om de maag te verwarmen en in de zomer is het recept een lekkere toevoeging aan een frisse zomersalade. Lasagne kan op vele manieren bereid worden. Maar de meest populaire is toch het recept voor de Groente Lasagne.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Bereidingstijd: 60 min.
Aantal personen: 8

Ingrediënten

  • 250 gram lasagnebladen
  • Olijfolie
  • Gesnipperde ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • Bak champignons, in schijfjes gesneden
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • Een glas witte wijn
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • ½ chili vlokken
  • 2 bakjes ricotta kaas
  • 2 eieren
  • Zakje geraspte kaas
  • 2 bollen mozzarella kaas

Voorbereiding

Snijd de groentes zoals dat is beschreven in de lijst met ingrediënten en verwarm de oven voor op 180 graden. Kook intussen ook alvast de lasagnebladen gaar in zout water en spoel ze daarna af met koud water en leg ze om te drogen op een theedoek.

Bereidingswijze: Groente Lasagne

  1. Fruit de knoflook en ui samen zachtjes in een ruime koekenpan en voeg na 2 minuten 2 de rode paprika toe. Doe vervolgens ook de rest van de groenten in de pan samen met een glas witte wijn en chilipeper. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en roer alles goed door en laat het 20 minuten op een laag pitje lekker pruttelen. Voeg daarna de peterselie toe aan de saus en breng het op smaak met wat peper en zout.
  2. Meng in een aparte kom de eieren, ricotta en de helft van de kaas samen met wat zout en peper goed door elkaar.

Groente Lasagne

  1. Nu kunnen we beginnen aan de opbouw van de groente lasagne. We beginnen met een laag tomatensaus en leggen hierop een laag van lasagnebladen.
  2. Vervolgens smeer je één derde van het ricotta mengsel op de pasta en maak een laag met schijfjes mozzarella. Over deze laag gieten weer een laagje tomatensaus. Dit herhalen we 2 maal zodat er een lekkere dikke lasagne ontstaat.
  3. We eindigen met de tomatensaus en strooi daar de overgebleven kaas overheen.
  4. Dek de lasagneschotel af met aluminiumfolie en plaats het in de oven. Haal na gemiddeld 20 minuten de folie van de lasagneschaal af, zodat de kaaslaag 5 tot 10 minuten goudbruin kan kleuren.
  5. Haal daarna de groente lasagne uit de oven en laat hem op de aanrecht nog een 10 minuten rusten zodat het lekker stevig wordt.

Tip

Schenk er een glas rode wijn bij en iedereen zal na afloop de tafel gegarandeerd content verlaten!

Heeft de Groente Lasagne gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie