Gyoza (japanse dumplings)

Recept Gyoza

GyozaGyoza is een Japans gerecht dat in de pan wordt gebakken, ook wel bekend als Japanse dumplings. Het is ideaal als hapje of als voorgerecht en zijn gevuld met een hartige mix van varkensgehakt en Japanse specerijen. Het recept is makkelijk, dus probeer het maar uit!

Ingrediënten

  • 300 gr varkensgehakt
  • 1 ei
  • 2 theelepels sake
  • 2 theelepels mirin
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 gesneden lente-uitjes
  • 2 theelepels fijngesneden gemberwortel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 40 gr fijngesneden witte of chinese kool
  • 40 gyoza of dumpling deegvelletjes
  • 120 ml water

Saus

  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels sojasaus

Bereidingstijd: 60       Personen: 30

Bereidingswijze

  1. we beginnen met het mengen van het varkensgehakt, sake, mirin, ei, sojasaus, lente-ui, kool en gember, meng dit goed door.
  2. Schep 1 tot 2 theelepels van de vulling in een gyoza velletje. Wrijf wat water op de randjes van het vel en vouw dan dubbel tot een halve maan. Plooi een kant van het deeg voor een decoratief randje en druk de randjes goed tegen elkaar aan om het dicht te maken. Zorg ervoor dat er geen tot weinig lucht in de dumpling zit.
  3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Leg de dumplings in de pan en bak ze voor ongeveer 3 tot 5 minuten, tot de onderkant bruin is.
  4. Zodra ze bruin zijn, voeg je 120 ml water toe.
  5. Doe de deksel op de pan en laat het nog 5 minuten koken.
  6. Meng ondertussen de azijn en sojasaus tot een sausje, hiermee serveer je de dumplings.

,

No comments yet.

Geef een reactie