Halloween heksenvingers

Halloween heksenvingers recept

Halloween heksenvingersHelemaal Halloween met deze Halloween Heksenvingers recept om het allemaal nog enger te maken! Dit recept is leuk om te maken met de kids en natuurlijk super leuk tijdens Halloween! Deze heksenvingers recept levert u circa 30 vingers en heeft u bereid in een klein uurtje. De nageloze vingers even bakken wat roodgekleurde glazuur op de vinger uiteinde een amandel erop en we hebben weer een heksenvinger erbij! Halloween kan beginnen!

Gang: Nagerecht
Keuken: Internationaal
Bereidingstijd:
Aantal personen: 30

Ingrediënten voor 30 Halloween heksenvingers

 • 225 gram zachte boter
 • 125 gram (witte basterd) suiker
 • 1 ei
 • 1 theelepel amandelextract
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 350 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 100 gram hele amandelen met of zonder vlies
 • 1 tube rood decoratieglazuur

Bereidingswijze: Halloween heksenvingers

  1. Vermeng boter, ei, poeder suiker, vanille-extract en amandelextract en met behulp van een elektrische mixer. Voeg daarna geleidelijk de bakpoeder, bloem, en zout toe en blijven mixen totdat alles goed met elkaar vermengd is. Kneed met de hand het deeg samen tot een glad geheel. Afdekken met plasticfolie of een theedoek en 20 tot 30 minuutjes in de koelkast laten staan.
  2. Je kunt intussen alvast de oven voorverwarmen op 160°C en bakplaten licht invetten.
  3. Zet een vel vetvrije bakpapier papier klaar en haal de deeg na circa 25 minuten uit de koelkast.
  4. Neem telkens een kleine portie deeg (volle theelepel) en rol met je handpalmen tot een klein compact balletje. Leg op het bakpapier en gebruik het papier om dunne vingers te vormen door het deeg tussen het bakpapier te plaatsen en te rollen. Het uiteinde en halverwege een beetje indrukken om knoken te vormen. Op de knokken kunt u met een mes sneetjes maken om ze meer op vingers te laten lijken. Druk een amandel als vingernagel in de vinger uiteinde.

Heksenvingers maken

 1. Verdeel de vinger gevormde koekjes over de bakplaten. 20-25 minuten bakken in de voorverwarmde oven tot ze licht goudkleurig zijn.
 2. Haal de bakplaat uit de oven en haal de amandel van de vingeruiteinde eraf. Voeg een beetje rood glazuur in de holte. Druk de amandel weer in de holte zodat het glazuur over de vingertop loopt.

Vingertop maken

Tip

Hebben de Halloween heksenvingers gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Traktatie heksenfeestje - 20 februari 2015

  […] Een leuke traktatie voor een heksenfeestje is het maken van heksenvingers. Een beschrijving om ze te maken, vonden wij op de site van recepten maken. […]

Geef een reactie