Halloweensoep

Halloweensoep recept

HalloweensoepHet is binnenkort weer Halloween en dat betekend dat we iets lekkers gaan maken met als thema Halloween! Hier tref je het recept voor halloweensoep een recept waarbij we voorzichtig te werk gaan. Het is de bedoeling dat we aan het eind van deze Halloweensoep recept de soep uit de pompoen zelf kunnen eten of uit kunnen serveren. Is het gezond? Ja, qua de ingrediënten en hoeveelheden is het gezond. Qua moeilijkheidsgraad is het even wat moeilijker dan je gewend bent, maar zeker te doen! Bij het maken van deze  halloweensoep gaat het om voorzichtig werken en geduld. Het resultaat is prachtig en zeker bijzonder voor de gasten. Het is dus een leuk soepje om te serveren aan je gasten en natuurlijk erg leuk en spannend voor de kids! Happy Halloween!

Gang: Voorgerecht
Keuken: Internationaal
Bereidingstijd:
Aantal personen: 4

Ingrediënten voor 4 personen

 • 30 gram Parmezaanse kaas
 • 1 pompoen, klein
 • 200 gram aardappelen
 • 1 ui
 • 250 ml magere melk
 • 8 koffielepels light kookroom
 • Zout en peper

Bereidingswijze: Halloweensoep

 1. Schil de aardappelen en was deze. Pel vervolgens de ui en snijd deze in stukjes. Snijd de bovenkant van de pompoen voorzichtig los. Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje en haal ook het vruchtvlees eruit. Doe de pompoenvlees, aardappelen en de ui in een ruime pan, giet er de groentebouillon bij totdat de groenten net eronder staan en kook dit op een laag pitje tot alles gaar is.
 2. Giet vervolgens de melk erbij en mix alles met behulp van een staafmixer of blender. Breng het op smaak met wat peper en zout.
 3. Verwarm het soepje nog 3 minuten in de pan en meng daarna de room erdoor.
 4. Giet de soep in de uitgeholde pompoen. Strooi de Parmezaanse kaas erover en breng ten slotte op smaak met peper.
 5. De halloweensoep mag geserveerd worden!

Tip

Heeft de Halloweensoep gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie