Heksenhoed

Heksenhoed recept

HeksenhoedHalloween is uiteraard geen Halloween zonder een heksenhoed. Oh, maar dit is geen echte heksenhoed maar daar lijkt deze wel op! Wel is het een stuk smakelijker en zoeter dan dat we zouden verwachten van een heksenhoed. Deze eetbare heksenhoed is in principe een ondersteboven besmeurde chocolade ijshoorntje gevuld met een lekkere pudding. Een super leuk en makkelijk recept om te maken voor de kids en familie. 31 oktober is het dan ook zover! Dan kunnen we dit recept uitproberen want het resultaat is prachtig en zeker bijzonder voor de gasten. Happy Halloween!

Gang: Nagerecht
Keuken: Internationaal
Bereidingstijd:
Aantal personen: 6

Ingrediënten voor 6 personen

  • 60 gram gesmolten pure chocolade
  • 6 ijshoorntjes
  • 1 pakje instantpudding
  • 6 grote chocoladekoekjes
  • Decoratiemiddelen zoals: Lintje, glazuur en smarties

Bereidingswijze: Heksenhoed

  1. Smelt de chocolade in een pannetje of magnetron. Let op niet verwarmen boven 50°C en kort verwarmen.
  2. Dip de ijshoorntjes in de chocolade zodat ze helemaal met chocolade zijn besmeerd.
  3. Maak de instant pudding (smaak naar keuze) klaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  4. Zodra de pudding stevig is vul je de ijshoorntjes met de pudding.
  5. Zet de ijshoorntje omgekeerd op de chocoladekoek, nu begint het al op een heksenhoedje te lijken, maak het af door een mooi lintje glazuur of smarties erop te doen.
  6. Het Halloween feest kan beginnen!

Tip

Heeft de Heksenhoed gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie