Huzarensalade

Recept Huzarensalade

HuzarensaladeHier treft u het recept voor de Surinaamse Huzarensalade. Oorspronkelijk komt het recept uit Hongarije, maar de Surinaamse bevolking heeft zo zijn eigen smaken toegevoegd aan de salade, het resultaat; Surinaamse Huzarensalade. Je herkent de salade aan zijn roze kleur. Het is een frisse salade met verschillende gezonde ingrediënten. Hieronder vind je het recept voor Surinaamse Huzarensalade, wat een echte aanrader is voor tijdens de zomerse warme dagen. Dus probeer nu het recept uit en geniet van je zelfgemaakte huzarensalade want het is heel eenvoudig te maken!

Ingrediënten

  • 1 pot piccalilly
  • 1 pond kruimige aardappels
  • 1 pot rode bieten
  • 1 pot zilver uitjes
  • 1 blikje crispy mais
  • 1 pot augurken
  • Mayonaise

Bereidingstijd: 45 min.     4 porties

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar op middel vuur.
  2. Snijdt ondertussen de augurken in kleine blokjes.
  3. Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze in een vergiet en laat je het water uitdruppen.
  4. Giet vervolgens de aardappelen in een kom en stamp de aardappelen tot puree.
  5. Voeg vervolgens 2,5 eetlepel mayonaise toe, een paar rode bieten (In stukjes gesneden), paar eetlepels sap van de rode bieten. De bieten voeg je toe voor de roze kleur, dus u kunt zelf bepalen wanneer de kleur roze genoeg is. Is het niet roze genoeg dan voegt u meer rode bieten toe.
  6. Wanneer de kleur roze genoeg is voeg je de augurken toe ( Snijd deze in stukjes, gebruik 3 augurken), zilveruitjes ( Bepaal zelf hoeveel uitjes u wilt) en mais. Meng vervolgens alles goed door mekaar.
  7. Voeg daarna 1,5 lepel piccalilly toe voor de smaak.
  8. Voeg indien nodig meer mayonaise toe om de salade wat smeuïger te maken.
  9. Nadat u klaar bent met de salade, stopt u deze in de koelkast omdat Huzarensalade koud geserveerd dient te worden.

Tip

Probeer ook eens de overheerlijke Komkommersalade!

No comments yet.

Geef een reactie