Karamelappels

Karamelappels recept

KaramelappelsHier treft u het recept voor overheerlijke karamelappels. Het is een zeer makkelijk recept en bovendien ook snel klaar, met als thema Halloween! Het recept wordt ook wel herkend als appel op een stokje. Dus heb je ook zin in iets lekkers tijdens de ‘griezelige dagen’? Probeer dan nu het recept uit voor karamelappels. Het is een recept die u binnen 20 minuten gemaakt hebt waarna je lekker en eng kunt genieten van deze overheerlijke karamelappels samen met 8 anderen die het aandurven. Happy Halloween!

Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Bereidingstijd:
Aantal personen: 8

Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gram kristalsuiker
  • 8 zoete appels
  • 8 saté stokjes
  • Bakpapier
  • Water

Bereidingswijze: Karamelappels

  1. Breng 500 gram suiker samen met 4 eetlepels water in een pannetje aan de kook. Doe dit zonder de deksel erop, en zorg dat het vuur niet erg hoog staat.
  2. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.
  3. Zet het vuur wat hoger en laat dit ongeveer 6-8 minuten staan, totdat het een soort van suikerstroop wordt.
  4. Laat het geheel koken zonder deksel, totdat je een soort goudbruine kleur krijgt. Let op, roer niet de hele tijd.
  5. Steek de satéstokjes in de appels en doop deze door de karamel.
  6. Laat de appels uitlekken boven de pan en leg ze vervolgens op bakpapier.
  7. Let op dat de karamel niet te donker wordt, en ga snel te werk anders wordt de karamel te hard en kun je deze niet meer gebruiken.

Tip

Hebben de Karamelappels gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie