Kersenmuffins met amandel stukjes

Recept Kersenmuffins met amandel

Amandel kersenmuffinsEen heerlijk paasrecept is Kersenmuffins met stukjes amandel, met dit recept maak je, je paasdag compleet en gezellig! Het is een recept dat je snel bereidt hebt, en wat bovendien ook erg lekker is. Met het onderstaande recept maak jij je paas diner compleet. Veel plezier met koken en alvast smakelijk eten!

Ingrediënten

  • 1 pot kersen op sap (ongeveer 425 gram)
  • 200 ml magere melk
  • 175 ml zonnebloem olie
  • 1 ei
  • 175 gram suiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel amandelextract
  • 50 gram poedersuiker
  • 12 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm met 12 vakjes
  • 1 satéprikker

Bereidingstijd: 90 min.     Personen: 12

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden en zet de cakevormpjes alvast in de muffin vorm.
  2. Giet kersen af in een kleine pan af. Doe dit met behulp van een zeef. Zet de pan met het sap op hoog vuur en laat het koken.
  3. Voeg de kersen toe en laat ze een paar minuten koken in de sap, totdat het geheeld een beetje plakkerig en glimmend wordt.
  4. Meng de melk, olie, ei en suiker in een kom. Meng het geheeld met een garde op de hoogste stand, tot dat je een glad mengsel hebt. Zeef bakmeel boven het mengsel en meng alles goed door elkaar.
  5. Rasp de oranje schil van de sinaasappel boven het mengsel.Voeg de amandelextract toe aan het mengsel.
  6. Verdeel het beslag over de 12 papieren cakevormpjes. Bestrooi de cakejes met de geschaafde amandelen en zet de muffins 20 tot 25 minuten in de oven.
  7. Laat de muffins 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de muffins na de 10 minuten uit de vorm en leg ze op een rooster om verder af te koelen.
  8. Ondertussen pers je de sinaasappel uit totdat je een sapje over houdt. Meng de poedersuiker met de sinaasappelsap om een plakkerig glazuur te maken.
  9. Strooi het glazuur over de muffins heen zodra deze afgekoeld zijn.

Tip

Om te controleren of de muffins gaar zijn, kun je een statéprikker gebruiken. Prik met de satéprikker in de muffin. Als deze er schoon uit komt, weet je dat de muffin klaar is! Meer nagerechten?

, ,

No comments yet.

Geef een reactie