Koffiemousse

Recept Koffiemousse

KoffiemousseNet zoals je chocolademousse hebt, heb je ook koffiemousse en dit  is een heerlijke nagerecht wat koud gegeten wordt. Voor de koffie liefhebbers is dit zeker een aanrader! Dus probeer het zelf te maken met het recept dat hieronder wordt beschreven!

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1dl sterke koffie
  • 3 eetl. suiker
  • 4 eieren, hierbij wit en geel gescheiden
  • 250 ml verse room
  • 2-3 schuimpjes, verkruimeld

Bereidingstijd: 150       Personen: 6

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het weken van de blaadjes gelatine, dit doen we in een kom met koud water, knijp ze goed uit.
  2. Smelt de gelatine in hete koffie en zet het apart.
  3. Klop in een kom de eigelen en het suiker tot een roomkleurig mengsel en zet het apart.
  4. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en zet het in de koeling.
  5. Klop in een 3e kom de room tot slagroom. Schep de slagroom door het ei-suiker mengsel.
  6. Voeg de koffie toe en roer het goed. Schep vervolgens voorzichtig de stijf geklopte eiwitten door het koffie mengsel.
  7. Bedek de bodem van glazen of kopjes met een laagje kruimels van de schuim koekjes.
  8. Giet de koffiemousse hierop en zet het 2 tot 3 uur in de koeling.
  9. Decoreer de koffiemousse met de resterende kruimels.

Tips

  1. Om het sneller te laten stijven kun je de glazen/kopjes koffiemousse ook in de vriezer plaatsen voor circa 15 minuten.
  2. Een mixer maakt het makkelijker!

,

No comments yet.

Geef een reactie