Laagjesijs met aardbei en sinaasappel

Met deze zelfgemaakte WK Laagjesijs met aardbei en sinaasappel laat je zien dat je tijdens het WK voor Nederland bent, met alle vertrouwen in ons elftal. Deze WK Laagjesijs met aardbei en sinaasappel wordt gemaakt met vers fruit en wel verse aardbeien en verse sinaasappelen. Heerlijk tijdens de warme zomerdagen wanneer je buiten of binnen het WK zit te kijken en natuurlijk Nederland op het veld staat. De bereidingswijze van dit recept is te markeren als makkelijk en is dus voor een ieder te doen. Volg je het WK en ben je voor Nederland? Laat het dan zien met je zelfgemaakte WK Laagjesijs met aardbei en sinaasappel. Veel kijkplezier tijdens het WK en mocht je vragen hebben laat dan gerust een berichtje achter!

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands

Laagjesijs met aardbei en sinaasappel
Author: 
Recipe type: Nagerecht
Cuisine: Nederlands
Prep time: 
Total time: 
Serves: 8
 
Heerlijke zelfgemaakte WK Laagjesijs met aardbei en sinaasappel om te laten zien dat je tijdens het WK voor Nederland bent!
Ingredients
Voor aardbeienijs
  • 200 gram aardbeien, in plakjes
  • 150 gram witte basterdsuiker
Voor sinaasappelijs
  • 100 ml sinaasappelsiroop
Instructions
  1. Neem een maatbeker of iets dergelijks en doe daarin de aardbeien samen met 200 ml water en de suiker en pureer dit met een staafmixer.
  2. Pak nog een maatbeker en meng de sinaasappelsiroop met 300 ml water.
  3. Neem acht kleine beker en vul deze met 100 ml aardbeiensiroop en de andere met sinaasappelsiroop.
  4. Zet de bekers minstens 30 minuten in de vriezer of totdat de siroop stevig genoeg is om er ijsstokjes in te prikken.
  5. Haal de bekers na 1 uur uit de vriezer en vul deze aan met de andere siroop.
  6. Laat het vervolgens nog minstens 3-4 uur in de vriezer totdat het een ijsje te noemen is.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie