Lapis

Recept Lapis

LapisHieronder vindt u het recept voor het welbekende nagerecht Lapis. Lapis is een Surinaams recept. Hieronder vind u nu het recept voor het maken van dit heerlijke zoete nagerecht. Lapis bestaat uit tweekleurige rijstmeelvla. Het ziet er erg vrolijk en bijzonder aantrekkelijk uit vanwege de felle kleuren en de heerlijke zoete smaak. Deze heerlijke zoete Lapis recept is zeer gemakkelijk en vrij snel gemaakt. Wie wilt nu niet genieten van een heerlijk zoet nagerecht dat er daarnaast ook nog is super lekker uitziet. Probeer nu het recept uit voor Lapis en geniet!

Ingrediënten

  • Halve liter kokosmelk
  • 5 eetlepels maïzena
  • 10 eetlepels witte suiker
  • Roze kleurstof (Smaakloos)
  • Water

Bereidingstijd: 3.5 u 30 min. voorbereiding en afkoelen     6 porties

Bereidingswijze

  1. Verhit de kokosmelk op een laag vuur.
  2. Maak een mengsel van de maïzena en suiker in een half kop water. Roer het mengsel stevig met een lepel.
  3. Voeg het mengsel toe aan de kokende kokosmelk. Roer het geheel goed door op laag vuur.
  4. Verdeel na ongeveer 2-3 het mengsel over 2 bakken. Zorg dat ongeveer twee derde van de schaal gevuld is.
  5. Voeg in een van de schalen, de kleurstof toe. Zorg dat dit gelijkmatig gebeurd.
  6. Pak daarna een schaal van ongeveer 5 centimeter diep.
  7. Schenk nu voorzichtig laag om laag de mengsels in de schaal. Dus bijvoorbeeld; eerst roze daarna wit, daarna weer roze, etc.
  8. LET OP! Laat wel elk laagje eerst goed afkoelen in de koelkast (45 minuten)
  9. Bewaar de lapis in de koelkast en serveer het in blokjes.

3 Responses to Lapis

  1. surinaamse catering 10 oktober 2014 at 14:33 #

    het lijkt me erg lekker!

  2. waipoe 14 december 2014 at 22:06 #

    Ziet er lekker uit he.

Geef een reactie